8 DE MARÇ 2024, DIA INTERNACIONAL DE LA DONA


El divendres 8 de març hem celebrat el dia de la dona contant dos contes.

El primer ha sigut "Max y los superhéroes" de Rocio Bonilla i Oriol Malet. Max, el protagonista del conte és un xiquet menut, que li fascina jugar a superherois, però en té una d'especial que li agrada més que cap, es diu Megapower, ella és molt valenta, super forta, intel·ligent, té el poder de l'ultravisió, pot veure traspassant les parets i a més pot volar. Pot programar computadores, desactivar bombes, controlar un milió de robots a la vegada, és capaç de dominar als animals més ferotges i amb la seua intel·ligència pot desxifrar qualsevol codi ocult. Però el millor de tot és que Megapower és diferent de la resta dels superherois. El que més li agrada a Max és quan Megapower es lleva l'antifaç d'heroïna i es posa el vestit de mare, per a fer-li un bes de bona nit.

És un conte que valora a la mestressa de casa. Max veu a sa mare com a una heroïna, per totes les tasques que és capaç de fer. Sa mare és valenta, amb una força descomunal, és intel·ligent i és capaç de veure tot el passa al seu voltant, fins i tot quan pareix que no mira. És una heroïna especial, la millor heroïna que coneix.

El segon conte que he contat es titula "Rula busca su lugar" de Mar Pavón i Maria Girón. Rula és una xiqueta que viu sotmesa a les exigències dels familiars que l'envolten. Ella es passa el conte buscant el seu lloc, li toca netejar a casa, cuinar, comprar, cuidar als seus germanets, netejar l'escola i fins i tot sa de casar en el seu cosí per a ser la seua esposa i mare dels seus fills. Però per més que li ho diga sa mare, són pare, la seua àvia, la seua padrina i el seu cosí, ella es nega a casar-se, i busca el seu lloc. Continuarà netejant l'escola, però allí trobarà llibres que llegirà i li donaran les ales per a volar. Rula escoltarà el seu interior, serà lliure, el seu lloc està on els seus passos la porten, lliure sense barrots.


Els xiquets que han vingut han sigut participatius i s'ho han passat bé.

Com a activitat han pogut penjar-se i endur-se a casa una medalla, que han pintat de dones amb diferents oficis.


Comentarios